FUGA din țară a lui Cătălin Cherecheș, desprinsă din filme. Cum a trecut granița primarul condamnat, chiar pe scaunul din față al mașinii

FUGA din țară a lui Cătălin Cherecheș, desprinsă din filme. Cum a trecut granița primarul condamnat, chiar pe scaunul din față al mașinii
Cătălin Cherecheș
Publicat: 25/11/2023, 11:41
Actualizat: 25/11/2023, 11:53

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire, a ieşit din ţară vineri la ora 7.49, înainte de pronunţarea sentinţei, prin punctul de frontieră Petea, sub identitatea unei rude, au anunţat sâmbătă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Acesta este dat în urmărire după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru luare de mită.

Versiunea oficiaală, prezentată sâmbătă de oficiali ai Poliţiei Române, arată că fostul primar Cătălin Cereches a ieşit la ora 7:49 prin punctul de trecere a frontierei de la Petea, folosind identitatea unei rude. El a ieşit într-un taxi, fostul primar fiind pasagerul şi prezentând o carte de identitate a unei rude care locuieşte într-un stat din Europa.

Conform oficialilor Poliţiei, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea în autovehiculului în Ungaria.

A fost declanşată cercetarea faţă de agentul de poliţie de fontieră care a verificat documentele lui Cherecheş

Responsabilii Poliţiei de Frontieră au declarat că edilul a ieşit cu un taxi şi că se afla pe locul din dreapta şoferului. De asemenea, au precizat că documentul prezentat la control a fost unul real, nu falsificat şi că asemănarea dintre Cherecheş şi cel al cărui document l-a utilizat este foarte mare.

Reprezentanţii Poliţiei precizează că există o asemănare fizică între Chereches şi persoana a cărei carte de identitate a prezentat-o, însă această asemănare „nu scuză” faptul că poliţistul nu a observat că nu este persoana din cartea de identitate prezentată.

Aceştia au precizat că imaginile captate în punctul de trecere a frontierei nu permit stabilirea „în mod clar şi neechivoc” a identităţii persoanelor care trec frontiera. Modalitatea în care poliţistul a efectuat controlul este analizată la nivelul MAI, acesta fiind cercetat prealabil.

A fost sesizată unitatea de parchet competentă pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, dare și luare de mită, sentința fiind definitivă.

Polițiștii care au mers la domiciliul lui Cătălin Cherecheș, pentru a pune în executare mandatul de arestare, nu l-au găsit pe acesta, motiv pentru care primarul din Baia Mare a fost dat în urmărire.

Interzicerea mai multor drepturi, timp de 4 ani

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Magistratul care a dat această sentință este Georgiana Hîngan, judecătoarea  pe care soacra lui Cătălin Cherecheș, Claudia Gliga, ar fi încercat să o mituiască, fiind prinsă în flagrant de procurorii DNA.

Potrivit deciziei instanței de judecată, din durata pedepsei de 5 ani a lui Cătălin Cherecheș ar urma să îi fie scăzută perioada de câteva luni în care a stat în arest, în anul 2016.

În luna februarie a anului 2022, primarul din Baia Mare a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită de către Tribunalul Cluj, decizia nefiind una definitivă.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în data de 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

În același timp, Cătălin Cherecheș a primit interdicția de a ocupa funcția de primar. Astfel, instanța a dispus, pentru o perioadă de patru ani, interzicerea mai multor drepturi:
  • de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice
  • de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat
  • de a ocupa funcţia de primar. (informații suplimentare AICI)

„Pentru ca fiica acesteia să de o soluţie mai blândă în dosarul în care primarul are o condamnare în primă instanţă”

Claudia Gliga, soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost interceptată în mai multe rânduri de anchetatori în timp ce discută cu mama judecătoarei Georgiana Rodica Farcaş Hîngan de la Curtea de Apel Cluj, despre pronunţarea unei soluţii „mai blânde” sau chiar achitarea primarului în dosarul acestuia de corupţie.

Socrii mici s-au arătat dispuși să investească între 50.000 şi 100.000 euro în libertatea ginerelui, mascată sub forma preluării unei firme.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, pe 5 noiembrie, la DNA – Serviciul teritorial Cluj a fost înregistrat un denunţ făcut de Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, judecătoare la Curtea de Apel Cluj, şi mama acesteia, Rodica Farcaş Hîngan.

Acestea au reclamat faptul că, la sfârşitul lunii octombrie 2023, „o persoană cu numele Claudia, care s-a recomandat ca fiind soacra primarului din Baia Mare, Cherecheş Cătălin, a promis să cumpere cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro afacerea deţinută de Rodica Farcaş Hîngan, pentru ca fiica acesteia să de o soluţie mai blândă în dosarul în care primarul are o condamnare în primă instanţă de 5 ani închisoare pentru corupţie”. (alte detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

BREAKING NEWS | Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

Judecătoarei Georgiana Hîngan i-a fost respinsă cererea de abținere în cazul Cherecheș. De ce este improbabil ca ea să dea verdictul final

Prima reacție a lui Cherecheș, după ce soacra lui a fost prinsă în flagrant: „Să stea 100 de ani în PUȘCĂRIE. Mă simt că un vițel la poartă nouă”

Operațiunea Soacra, în regia DNA/Cazul Cherecheș. Judecătoarea Georgiana Hîngan&Mama au colaborat cu procurorii. Stenograme cu frișcă

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Putin a dat ordinul ISTORIC. A făcut chiar el anunțul ce a îngrozit planeta: Decizia...
Furtuna Caetano a lovit năprasnic. Nu a mai nins atât din 1956
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună